19 June, 2013

Facebook får #hashtags

Hashtags er en form for søgeord, der hjælper brugere med at søge efter, eller dele relevant information, inden for et bestemt emne.

Hashtag-funktionen blev gjort populær på Twitter, hvor den viste sig som en særdeles effektiv måde, til at søge efter og dele, specifikke nyheder, emner og trends.

Funktionen stammer oprindeligt fra IRC-netværket, hvor den blev brugt til at markere bestemte beskeder som tilhørende en bestemt gruppe eller emne.

Hashtags har senere vist sig at være en specielt nyttig funktion på Twitter.

Funktionen har hjulpet folk med at holde sig løbende opdateret om aktuelle begivenheder, imens de udfolder sig direkte. Blandt andet er det ofte set i forbindelse med store medie begivenheder, demonstrationer, sportsstævner og diverse andre events, at der er stor brug af hashtags, på de sociale-medier. Grunden er helt enkelt, at det er fortrinligt til at kommunikere hurtigt og effektivt, og direkte, til andre der deler den samme interesse, eller som er med til den samme begivenhed.

Det ses også meget ofte at folk bruger hashtags som en erstatning til smiley-faces. Feks. "Jeg tror nok det er kage-tid nu! #smiler #kage"

Intet nyt for folk der i forvejen bruger Twitter, Flickr, Tumblr, Google+ eller Instagram.

Hvis du i forvejen bruger nogle af disse netværk, vil hashtags ikke være noget nyt for dig. De virker på mere eller mindre samme måde over Facebook.

Det er muligt at søge på bestemte hashtags, via Facebook's søge-bar, du skal bare starte søgningen med selve tegnet # - efterfulgt at det emne du vil søge på. F.eks. "#hashtags".
Når man trykker på et hashtag-link, eller åbner en søgning op, får man ligeledes muligheden for at skrive direkte i den viste hashtag-feed. Dette skulle give en god mulighed for at kommunikere med andre, og overskue information indenfor et bestemt emne, uden den store forvirring.

Om man bryder sig om tilføjelsen af hashtags til Facebook, elle ej!

- så vil man med sikkerhed komme til at se en hel del til den i den nærmere fremtid.

God fornøjelse med din hash-tagging, og husk at smutte forbi os, og give os et like på facebook.

No comments:

Post a Comment